Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@18:56:56 GMT

علت گرم شدن کف پا‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۶۶۱۲

صراط:

اگرچه بیشتر شرایط پزشکی می‌توانند باعث ایجاد پای سوزان شوند، اما دیابت شایع‌ترین دلیل برای ایجاد چنین شرایطی است. بیشتر درمان‌های مرتبط با پای سوزان بر روی پیشگیری از آسیب‌های بعدی به اعصاب و کاهش درد تمرکز دارند.

علت ایجاد پای سوزان:

به گزارش مجله سلامت در بیشتر موارد نوروپاتی دلیل اصلی پای سوزان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الیاف عصبی اسیب دیده می‌توانند فعالیت زیادتری داشته باشند و این حس را ایجاد کنند. اگرچه هیچ زخمی وجود ندارد، اما اعصاب آسیب دیده سیگنال‌های درد را به مغز می‌فرستند.

در بیشتر افرادی که با نوروپاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، اعصاب پا در ابتدا آسیب می‌بیند. این افراد اغلب سوزن سوزن شدن و بی حسی در پا‌ها را نیز تجربه خواهند کرد.

بیشتر افراد در مورد اینکه پاهایشان به لمس حساس است شکایت می‌کنند. دیابت و سوء مصرف الکل شایع‌ترین دلیل ایجاد نوروپاتی در پاهاست. سایر شرایط پزشکی نیز می‌توانند نوروپاتی یا حس سوزش در پا‌ها را ایجاد کنند. این شرایط عبارتند از:

بیماری مزمن کلیوی

نورپاتی الیاف کوچک

کمبود ویتامین‌ها (ویتامین B. ۱۲، فولات و در برخی از موارد ویتامین B. ۶)

سوء مصرف الکل

سطح پایین هورمون‌های تیروئیدی

بیماری لایم

ایدز/HIV

پلی نوروپاتی آمیلوئید

عوارض جانبی دارو‌ها همچون دارو‌های شیمی درمانی، اوردوز ویتامین B. ۶، دارو‌های مرتبط با ایدز، آمیودارون، ایزونیزید، متفورمین

اریتروملاژیا

مسمومیت فلزات سنگین (سرب، جیوه و آرسنیک)

واسکولیت (التهاب رگ‌های خونی)

سارکوئیدز

سندرم گلین باره

CIDP

علاوه بر نوروپاتی، عفونت‌ها و التهاب پا نیز می‌تواند باعث ایجاد حس سوزش در پا‌ها شود. رایج‌ترین این شرایط پای ورزشکاران است که در آن پوست به خاطر وجود قارچ عفونت می‌کند. بیماری شریان محیطی (PAD) نیز باعث ایجاد پای سوزان می‌شود.

جریان و گردش ضعیف خون به پا ممکن است باعث ایجاد درد، سوزن سوزن شدن و حس سوزش در پا گردد.

هفته‌ها یا ماه‌ها پس از جراحی بای پس معده برخی از افراد حس سوزش در پا‌ها را تجربه می‌کنند. جذب ضعیف ویتامین‌های B. بعد از جراحی بای پس معده می‌تواند باعث ایجاد نوروپاتی در پا‌ها و حس سوزش شود.
تشخیص پای سوزان:

بیشتر افرادی که از این شرایط رنج می‌برند دلیلی دارند که می‌توان آن را تشخیص داد. در این افراد، تشخیص پای سوزان به خاطر نوروپاتی بسیار ساده و اسان است و بررسی‌های اضافی نیاز نیست. در افراد اندکی که پای سوزان به صورت ناگهانی رخ داده یا دلیل مشخصی برای آن وجود ندارد، بررسی‌های بعدی برای تشخیص درست لازم خواهد بود. این بررسی‌ها شامل موارد موارد زیر است:

الکترومیوگرافی (EMG): تست عملکرد عضلات با استفاده از ثبت فعالیت الکتریکی داخل عضلات انجام می‌شود. یک پروب ممکن است بر روی پوست قرار گیرد یا سوزنی در عضلت قرار داده شود.

مطالعه هدایت عصبی: مطالعه هدایت عصبی توانایی اعصاب برای انتقال پالس‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. یک عصب تحریک می‌شود و پاسخ در عضلاتی که توسط اعصاب کنترل می‌شوند اندازه گیری می‌شود.

تست‌های ازمایشگاهی: برخی از اوقات، آزمایش خون، ادرار یا مایع اسپینال می‌تواند به تشخیص علت پای سوزان کمک کند. سطح ویتامین‌ها به کمک آزمایش خون مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بیوپسی از اعصاب: در موارد بسیار نادر، پزشک ممکن است بخشی از بافت اعصاب را بردارد و آن را زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار دهد.
درمان پای سوزان:

مهم‌ترین درمان برای شرایطی که به خاطر نوروپاتی ایجاد شده است، متوقف کردن آسیب مداوم به اعصاب می‌باشد. در برخی از موارد درمان بیماری‌های زمینه‌ای می‌تواند نشانه‌های موجود را بهبود ببخشد.

در موقعیت‌های دیگر همچون نوروپاتی الیاف کوچک که هیچ دلیلی شناسایی نشده است، پزشک بر روی درمان نشانه‌های بیمار تمرکز می‌کند. برای افرادی که از نوروپاتی دیابتی رنج می‌برند، درمان به منظور متعادل نگه داشتن سطح قند خون انجام می‌شود.

این کار معمولا نیازمند تغییر در رژیم غذایی، دارو‌های خوراکی و اغلب تزریق انسولین است. برای افرادی که سایر اشکال نوروپاتی را دارند، پیشگیری از اسیب به اعصاب بسیار مهم خواهد بود. شرایط خاص و درمان آن‌ها شامل موارد زیر است:

کمبود ویتامین: مصرف ویتامین B. ۱۲ اضافی از راه دهان یا تزریق می‌تواند جایگزین سطح اندک این ماده مغذی شود

الکلیسم: متوقف کردن مصرف بیش از حد الکل می‌تواند از پیشرفت و اسیب مداوم به اعصاب جلوگیری کند و به درمان اعصاب کمک نماید

بیماری مزمن کلیوی: ممکن است برای کاهش سمومی که باعث نوروپاتی و حس سوزش در پا شده است دیالیز نیاز باشد.

کم کاری تیروئید: مصرف دارو‌های تیروئیدی می‌تواند سطح هورمون تیروئید را بالاتر ببرد و نشانه‌ها را بهبود ببخشد.

GBS و CIDP: درمان این شرایط بسیار ویژه و در برگیرنده تعویض پلاسما یا درمان ایمونوگلوبولین (IVIG) است.

درمان پای سوزان در برگیرنده درمان درد و حس غیر عادی است که به خاطر نوروپاتی ایجاد می‌شود. برخی از دارو‌هایی که برای بهبود این شرایط تجویز می‌شود عبارت است از:

آمیتریپتیلین

کاربامازپین

desipramine

duloxetine

گاباپنتین

pregabalin

توپیرامات

ونلافاکسین

سایر دارو‌های مرتبط با درد ممکن است برای کاهش ناراحتی شدید در برخی از افراد نیاز باشد. دارو‌های بدون نسخه شامل آدویل، Aleve، Motrin IB، تیلنول است. مسکن‌های تجویز شده شامل ترامادول یا مواد مخدر با دوز اندک است.

این دارو‌ها تحت نظر پزشک و برای درد‌های بسیار شدید تجویز می‌شود. برای پای سوزانی که به خاطر پای ورزشکاران ایجاد شده است، استفاده از دارو‌های ضد قارچ می‌تواند عفونت قارچی را درمان کند و نشانه‌ها را تسکین ببخشد. سایر دارو‌های بدون نسخه همچون miconazole یا terbinafine باید در ابتدا مصرف شوند. دارو‌های ضد قارچی تجویز شده همچون fluconazole، itraconazole، naftifine نیز در دسترس افراد قرار دارد.

بهتر است برای بهبود شرایط با پزشک مشورت کنید و خودسرانه دارویی را مورد استفاده قرار ندهید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: پا اعصاب نوروپاتی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با استدلال علمی گفت: نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند.

به گزارش مشرق، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!