Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-07@21:01:26 GMT

علت درد کف پا+ درمان

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۵۵۵۴۲

متاتارسالژی یا درد زیرپنجه پا به وضعیتی گفته می‌شود که در آن برجستگی زیر پا دردناک و ملتهب می‌شود. در این مطلب، قصد داریم با علائم، علت درد کف پا و راه های درمان آن بیشتر آشنا شویم.به گزارش بلاغ،متاتارسالژی یا درد زیرپنجه پا به وضعیتی گفته می‌شود که در آن برجستگی زیر پا دردناک و ملتهب می‌شود. ممکن است زمانی به این حالت دچار شوید که اقدام به فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پریدن کرده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل دیگری نیز باعث بروز این شرایط می‌شوند، از جمله ناهنجاری‌های پا و پوشیدن کفش‌هایی که بیش از حد تنگ و یا خیلی گشاد هستند.

اگرچه این بیماری جدی نیست، اما متاتارسالژی می‌تواند شما را از انجام کارهایتان بازدارد. خوشبختانه درمان‌های خانگی مانند یخ و استراحت اغلب می‌توانند علائم این بیماری را از بین ببرند. استفاده از کفش‌های مناسب با کفی‌های طبی و ضد ضربه نیز می‌توانند به پیشگیری یا کاهش مشکلات مرتبط با متاتارسالژی کمک کنند.

علائم متاتارسالژی عبارتند از:

درد شدید یا سوزش در کف پا، درست در پشت انگشتان پا

وخیم‌تر شدن درد در زمان ایستادن، دویدن، خم کردن پا و یا راه رفتن (به خصوص اگر پابرهنه بر روی سطح سفت راه بروید)

درد شدید یا کشنده، بی حسی یا سوزش در انگشتان پا

احساس وجود سنگ ریزه در کفش

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

تمام بیماری‌های مرتبط با پا، نیاز به مراقبت‌های پزشکی ندارند. گاهی اوقات درد پا ناشی از یک روز کاری طولانی است. اما توصیه می‌شود اگر بیش از چند روز درد داشتید، به پزشک مراجعه کنید.

گاهی اوقات یک عامل بتنهایی می‌تواند به متاتارسالژی منجر شود. در بیشتر موارد، چندین عامل باعث بروز این حالت خواهند شد. عواملی مانند:

تمرین یا فعالیت شدید. ورزشکاران یا افراد دونده عمدتا به این دلیل که جلوی پای آن‌ها در زمان دویدن، نیروی قابل توجهی را جذب می‌کند، بیشتر در معرض ابتلا به متاتارسالژی قرار دارند. به طور کلی افرادی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، به ویژه اگر کفش‌ مناسبی نداشته باشند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند.

شکل خاص پا. قوس و گودی زیاد کف پا باعث ایجاد فشار بر روی کف پا می‌شود. همچنین اگر انگشت دوم پا بلندتر از شست پا باشد، این حالت نیز باعث بروز فشار بر روی کف پا می‌شود.

ناهنجاری‌های پا. پوشیدن کفش‌های تنگ یا کفش‌های پاشنه بلند می‌توانند باعث تغییر شکل پای شما شوند. شست کژی (خمیدگی قلاب مانند شست پا به سمت پایین)، تورم و پینه شست پا می‌توانند باعث ایجاد متاتارسالژی شوند.

اضافه وزن. از آنجایی که در زمان حرکت، بیشتر وزن بدن به قسمت جلوی پا منتقل می‌شود، در نتیجه اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری را بر روی کف پا وارد کند. کاهش وزن ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

کفش نامناسب. پوشیدن کفش پاشنه بلند که باعث انتقال وزن اضافی به جلوی پا می‌شود، یکی از شایع‌ترین عوامل ایجاد متاتارسالژی در زنان است. کفش‌هایی که در قسمت پنجه باریک هستند یا کفش‌های ورزشی که لایه محافظتی ندارند نیز می‌توانند باعث بروز مشکل شوند.

شکستگی تنشی استخوان. ترک‌های کوچک در کف پا یا استخوان‌های پا می‌توانند باعث بروز درد شده و بر نحوه راه رفتن شما تاثیر گذارند.

نورما مورتون. این بیماری یک نوع تومور غیر سرطانی بوده که باعث ضخیم شدن اعصاب کف پا می‌شود. این بیماری علائمی شبیه به متاتارسالژی داشته و می‌تواند علت درد کف پا باشد.

عوامل خطرزا

تقریبا هر کسی می‌تواند به متاتارسالژی مبتلا شود، اما شرایط زیر احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند:

شرکت در ورزش‌هایی که شامل دویدن و پریدن هستند

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند یا کفش‌های استوک دار (میخ دار)

اضافه وزن یا چاقی

وجود دیگر مشکلات پا، از جمله شست کژی و ایجاد پینه در قسمت کف پا

آرتریت التهابی مانند روماتیسم مفصلی یا نقرس

عوارض جانبی

اگر متاتارسالژی درمان نشود، می‌تواند به بروز درد در دیگر قسمت‌های بدن منجر شود، مانند کمر یا ران.

تشخیص متاتارسالژی

بسیاری از بیماری‌های پا، علائمی مشابه با متاتارسالژی دارند. پزشک برای تشخیص منبع درد، پای شما را در حالت نشسته و ایستاده معاینه کرده و از شما درباره شیوه زندگی و میزان فعالیت‌تان سوال خواهد کرد. همچنین برای تشخیص شکستگی یا ترک خوردگی، پزشک برای شما عکس برداری با اشعه ایکس را تجویز خواهد کرد.

درمان درد کف پا

پس از مشخص شدن علت درد کف پا، اقدامات محافظه کارانه مانند استراحت، عوض کردن کفش و یا استفاده از پد متاتارس می‌توانند به تسکین علائم درد کف پا کمک کنند. در موارد نادری که اقدامات محافظه کارانه، درد شما را تسکین ندهند و متاتارسالژی با شرایطی مانند شست کژی همراه شود، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.

شیوه زندگی و درمان‌های خانگی

برای کمک به کاهش درد متاتارسالژی، توصیه‌های زیر را در نظر داشته باشید:

استراحت. سعی کنید به پای خود فشار وارد نکنید. پس از ایستادن یا راه رفتن، پای خود را برای مدتی بالا نگه دارید. برای مدتی از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنید. می‌توانید شنا یا دوچرخه سواری را امتحان کنید.

گذاشتن یخ در قسمت آسیب دیده. چند بار در روز و به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه می‌توانید در قسمت آسیب دیده یخ بگذارید. برای محافظت از پوست خود، یخ‌ها را در یک حوله نازک قرار دهید.

استفاده از مسکن. می‌توانید از ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم یا آسپرین برای کاهش درد و التهاب استفاده کنید.

پوشیدن کفش مناسب. از پوشیدن کفش‌های تنگ و یا گشاد اجتناب کنید. همچنین سعی کنید از پوشیدن کفش پاشنه بلند نیز خودداری کنید. در زمان ورزش، کفش مناسب بپوشید.

استفاده از پد‌های متاتارس. از این پد‌ها برای کاهش فشار وارد شده به منطقه آسیب دیده استفاده می‌کنند.

محافظ قوس پا. اگر کفی‌های طبی به شما کمک نکردند، ممکن است پزشک برای کاهش فشار بر روی استخوان‌های کف پا و بهبود عملکرد پا، محافظ‌های قوس پا را پیشنهاد کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها

دور انداختن ساقه‌های گیلاس ممکن است ایده خوبی نباشد، زیرا ساقه‌های آن درست مانند میوه برای سلامتی شما مفید است!

به گزارش بیتوته، گیلاس‌های خوش‌رنگ و آبدار، از قرمز روشن تا تیره، یکی از دوست‌داشتنی‌ترین میوه‌هایی هستند که در سراسر دنیا طرفدار دارند. این میوه‌های کوچک که تعادل بی‌نظیری از شیرینی و ترشی دارند، علاوه بر استفاده در انواع دسر، با دارا بودن انبوهی از آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضدالتهابی، فواید دیگری نیز برای سلامتی دارند. اما نکته کمتر شناخته‌شده‌ای وجود دارد: دور ریختن ساقه‌های گیلاس اصلا کار درستی نیست! این ساقه‌ها درست مانند خود میوه، منبعی غنی از مواد مغذی بوده و فواید قابل توجهی برای سلامتی همه ما دارند.

فواید سلامتی دم گیلاس ۱. سم زدایی

دم گیلاس یکی از موادی است که به دفع سموم از بدن کمک می‌کند. بسیاری از شما ممکن است آگاه نباشید که می‌توانید ساقه‌های گیلاس را در برنامه سم زدایی قرار دهید و تمام سموم را از بدن خود خارج کنید. مقدار آنتی اکسیدان موجود در دم گیلاس به خوبی بدن را تمیز می‌کند.

۲. پیشگیری از سنگ کلیه

همانطور که قبلا ذکر شد، دم گیلاس دارای خاصیت ضد التهابی است که کلیه‌ها را تصفیه کرده و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. همچنین دارای ترکیبات فرار و نمک‌های پتاسیم خاصی است که باعث می‌شود کلیه‌ها سالم‌تر و بهتر عمل کنند.

۳. برای بیماران نقرس مفید است

دم گیلاس برای درمان نقرس و روماتیسم بسیار مفید است. این بیماری‌ها مفاصل، رباط‌ها را ضعیف کرده و باعث درد شدید می‌شود. خاصیت ضد التهابی همراه با فلاونوئیدها، مفاصل، تاندون ها، رباط‌ها و ماهیچه‌ها را تقویت می‌کند که نقرس و روماتیسم را درمان می‌کنند.

۴. سطح کلسترول را مدیریت می‌کند

اگر کلسترول بالایی دارید، دم گیلاس یک راه حل عالی است. نوشیدن ۱ یا ۲ فنجان چای دم گیلاس در روز سطح کلسترول را به خوبی کاهش می‌دهد.

۵. مسکن درد

بیشتر ما وقتی درد شدیدی به ما وارد می‌کند، مصرف آسپرین را ترجیح می‌دهیم. اما، به جای استفاده از چنین داروهایی، همیشه می‌توانید دم گیلاس مصرف کنید، زیرا این کار باعث تسکین درد می‌شود. ساقه گیلاس همچنین اعصاب را تقویت می‌کند و اثر آرام بخشی می‌دهد.

۶. کاهش وزن

آنتی اکسیدان ها، خواص ضد التهابی و فلاونوئید‌های موجود در دم گیلاس نیز به کاهش وزن کمک می‌کنند. این نه تنها سموم بلکه چربی را نیز از بدن خارج می‌کند. حرکات روده را برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند راحت‌تر می‌کند.

۷. عفونت مجاری ادراری را درمان می‌کند

UTI یا عفونت مجاری ادراری این روز‌ها مشکلی بسیار دردناک و شایع است. تکرر ادرار، درد هنگام ادرار و خونریزی در موارد شدید از علائم شایع این عفونت است. با این حال، خواص ضد عفونی کننده موجود در دم گیلاس عفونت را درمان کرده و آن را آرام می‌کند.

نحوه مصرف دم گیلاس

دفعه بعد، بعد از مصرف گیلاس، ساقه‌های آن را دور نریزید. آن‌ها را در آفتاب خشک کنید و در یک ظرف در بسته نگهداری کنید. می‌توانید از آن پودر درست کنید یا آن را همانطور که هست نگهداری کنید. یک لیوان آب را بجوشانید و ۱ قاشق چایخوری پودر ساقه گیلاس یا چند ساقه گیلاس به آن اضافه کنید. یک پیمانه دارچین اضافه کنید و ۵-۶ دقیقه بجوشانید. صاف کنید و وقتی داغ است مصرف کنید. چای ساقه گیلاس طعم و بوی میوه‌ای دارد. این چای فواید فوق العاده و طعم خوبی دارد.

دیگر خبرها

  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!