Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاداب صالح پور متخصص غدد و متابولیسم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پیرامون علل و درمان تعریق اظهار کرد:  در فصل تابستان و بهار که دمای هوا بالاست غدد عرقی تحت تاثیر گرما قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: غدد تعریق شامل اکرین و آپوکرین است؛ ترشح غدد اکرین فاقد چربی است و بیشتر آن را آب و نمک تشکیل می‌دهد؛ ترشح غدد آپ آکرین شامل ماده‌ای به نام سبوم است که  نوعی چربی به حساب می‌آید و بر روی  بدن فرد و لباس او لک برجای می‌گذارد؛ غدد آپوکرین بیشتر در نواحی خاصی که شامل چین‌های بدن مانند زیر بغل و کشاله ران است، قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت غدد آپوکرین در افراد چاق، کسانی که در سنین بلوغ قرار دارند، همچنین افرادی که  در آنها ترشح هورمون مردانه بیشتر ازحد طبیعی است، مشاهده می‌شود.

صالح‌پور با توجه به عواملی که بر تعریق تاثیر گذار است؛ تصریح کرد: تغییرات هورمونی، گرما و خشکی سطح پوست ، تیروئید و منشاء ارثی نیز می‌تواند باعث ایجاد تعریق زیاد باشد، مثلا افرادی که در خواب تعریق شدیدی تجربه می‌کنند، دچار عوامل ارثی هستند؛ به افرادی که تعریق زیادی دارند پیشنهاد می‌شود که در حمام به جای استفاده از صابون‌ها از شامپو بدن استفاده کند تا مقدار تعریق را کاهش دهند.

وی ادامه داد: در بعضی از موارد نیز تعریق زیاد از مصرف بعضی از داروها و بعضی از بیماری‌ها نشأت می‌گیرد که شامل بیمارهای عفونی مانند سل، تب مالت،  بیماری‌های تب‌دار، بیماری‌های غدد لنفاوی، سرطان غدد لنفاوی، نارسایی‌های قلبی و ریوی و حتی مسمومیت با حشره کش‌ها و غیره می‌‌شود.

بیشتر بخوانید: وقتی آژیر این بیماری‌ها با تعریق به صدا در می‌آید

علل تعریق کف دست و پا چیست؟

این متخصص غدد و متابولیسم درباره تعریق کف دست و پا توضیح داد: این نوع تعریق نیز جزء دسته تعریق ارثی است؛ گاها تمام اعضای خانوادا در دوران جوانی و نوجوانی این تعریق را تجربه کردند، اضطراب نیز باعث تشدید تعریق درد کف دست و کف پا می‌شود.

وی افزود: این تعریق در روابط اجتماعی و اعتماد به نفس افراد بسیار تاثیرگذار است؛ می‌توان با استفاده از محلول آلومینیوم کلراید ۶ یا ۱۲ درصد که به مدت ۶ ماه تعریق را مهار کرد؛ همچنین می‌توان با تزریق بوتاکس و مسدود کردن غدد عروقی یا عمل جراحی این عارضه را تا حدودی درمان کرد.

بیشتر بدانید: هنگام خواب عرق می‌کنید؟ بیماری وحشتناک در کمین شماست!

صالح‌پور درباره درمان این عارضه تصریح کرد: افرادی که تعریق زیادی دارند می‌توانند با استفاده از دئودورانت‌ها و مام‌ها، همچنین محلول آلومینیوم کلراید که باعث می‌شود غدد عروقی مسدود  شود و تعریق عصبی کاهش پیدا کند، عارضه خود را درمان کنند؛ اگر منشأ تعریق عصبی است نیز  پیشنهاد می‌شود فرد با مراجعه به روانپزشک و حل مشکلات عصبی خود و همچنین استفاده از داروهای آرامبخش تعریق را کنترل کند؛ تاکید می‌شود برخلاف تصور‌ عموم آلومینیوم سرطان زا نیست و فقط مصرف دراز مدت آن باعث تیرگی و التهاب پوست می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۲۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد

  محمدکاظم مومنی  اظهار کرد: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف اند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر هفت سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر هفت سال که به صورت سرپایی در بیمارستان ها انجام شود رایگان نیست تصریح کرد: رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد: کودک تا هفت سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!