Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@22:51:19 GMT

علت داغ شدن کف پا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۲۶۹۲

افرادی که به دیابت یا عفونت اچ آی وی مبتلا هستند و کسانی که مصرف الکل زیاد داشته، از کمبود ویتامین ب رنج می برند یا حتی با سم های خاصی تماس داشته اند، ممکن است دچار داغ شدن کف پا شوند. به طور کلی می توان علت داغ شدن کف پا را به عوامل زیر نسبت داد:

چاقی و اضافه وزن

اعتیاد به دخانیات

مصرف الکل

اضطراب و تنش های عصبی

پوشیدن کفش های نامناسب

پوشیدن جوراب های بافته شده از الیاف مصنوعی

بیماری دیابت

کمبود ویتامین های B6 و B-12

افزایش اسید اوریک خون

اختلال در فعالیت های کلیه

شیمی درمانی

بیماری مزمن کلیوی

نوروپاتی دیابتی

یکی از شایع ترین دلایل داغ شدن کف پا و به اصطلاح گُر گرفتگی آن نوروپاتی دیابتی است که از عواض ابتلا به دیابت نوع 1 و 2 به شمار می آید و در نتیجه آسیب رسیدن به اعصاب پا ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این صورت ممکن است علائمی مانند سر درد، بی حسی در دست و پا و سوزن سوزن شدن زیر پا را نیز حس کنید.

پزشک با انجام آزمایش ها و روش های تشخیصی مختلف عامل داغ شدن پا را کشف کرده و با توجه به آن برای شما دارو تجویز می کند اما برخی روش های خانگی برای جلوگیری از ابتلا به داغ شدن پا نیز وجود دارد که به شرح زیر هستند:

جوراب و کفش مرطوب نپوشید

مرتباً جوراب های خود را عوض کرده و جوراب تمیز بپوشید

کفش های مناسب و اندازه پا بپوشید

از پیاده روی یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید

اگر برای طولانی مدت مجبور به ایستادن هستید هر چند وقت یکبار به پایتان استراحت بدهید

دخانیات و الکل مصرف نکنید

در هوای گرم صندل یا کفش های دارای منفذ بپوشید

در فضاهای عمومی مانند استخر و حمام مواظب عفونت های قارچی باشید

قبل از خواب پاهایتان را برای چند دقیقه در آب سرد قرار دهید و ماساژ بدهید

روزیاتو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: داغ شدن کف پا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • رازهای خوش تیپی مردان
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت